Dra ta ta: Stasio Ušinsko marionečių pokalbis su lėlininku Rimantu Driežiu (3D moduliacija)
0
Aprašymas

Martyno Mažvydo bibliotekos aukso fonde sukaupti tikri kultūrinių ir istorinių žinių lobiai. Čia saugoma ir lėlių teatro Lietuvoje pradininko, vitražisto, knygų iliustruotojo Stasio Ušinsko autorinių knygų kolekcija. Šio menininko kūriniai įtraukti į UNESCO programos „Pasaulio atmintis“ nacionalinį registrą.

Nacionalinė biblioteka kartu su projekto partneriais stengiasi Stasio Ušinsko kultūrinį palikimą atverti visuomenei, ypač vaikams ir jaunimui – tai svarbu jaunosios kartos kūrybiškumo ir kultūrinės atminties ugdymui. Ieškoma būdų kultūros lobius padaryti labiau prieinamus, tad jie konvertuojami į šiuolaikiškas formas.

Taip atsirado unikalus leidinys jaunesniųjų klasių moksleiviams „Dra ta ta“, tarsi tarpininkas tarp senųjų šio menininko kūrinių ir dabarties.

Skenuokite paveikslėlį planšete arba mobiliuoju telefonu, ir prieš jus 3D vaizdu atgis teatro marionetės ir jų rentgenogramos bei meninio filmo fragmentai. Susipažinsite su marionečių konstrukcija, autoriaus kūrybos stilistika, personažų charakteriais ir istorijomis.

„Dra ta ta“ knyga tapo Baltijos šalių gražiausių knygų konkurso laimėtoja.

Daugiau informacijos apie leidinį ir jo kūrimo procesą:

– vaizdo įrašas „Naujas Nacionalinės bibliotekos leidinys – interaktyvi knyga apie S. Ušinsko marionetes“

– vaizdo įrašas „KNYGYNĖLIS | Dra ta ta: Stasio Ušinsko marionečių pokalbis su lėlininku Rimantu Driežiu“

Išskirtinis naujo leidinio „Dra ta ta“ vizualumas įvertintas Knygos meno konkurse

Parašykite atsiliepimą