S. Paltanavičiaus knygos pristatymas ir susitikimas su autoriumi Palangos vasaros skaitykloje

2021 m. rugpjūčio 12 d.

Šaltinis - LNB.LT

2021 m. rugpjūčio 19 d. 17.00 val. – 18.30 val.

Gamtos tyrinėtojas, fotografas, prozininkas Selemonas Paltanavičius parašė daug knygų apie Lietuvos gyvūnus ir gamtą. Jos kviečia skaitytojus susipažinti su mus supančiu pasauliu ir yra skirtos mokslui populiarinti. Knyga „Pakalbinti stebuklai. Lietuvos gamtos ir lietuvių įdomybės“ skirta visiems, kurie yra pasirengę ieškoti, atrasti, vėl sugrįžti į gamtą, atidžiau pažvelgti į tai, ką turime visai šalia, čia Lietuvoje.

Gamtoje, sakoma, stebuklų nebūna, o jais dažniausiai pavadiname tai, ko nesuprantame, kuo žavimės ir stebimės. Lietuvoje tokių stebuklų ieškoti paprasta, nes jie yra kažkur greta, todėl gali būti, kad kada nors rasime. Šioje knygoje pasakojama apie įdomius Lietuvos gamtos objektus, vietoves. Čia nėra žmonių istorijų. Ten, kur jie gyveno gamtoje ir su ja, kur apie ją mąstė, gimė gamtos stebuklai, kurie čia ir aprašomi.

Knygos pristatymas, kuriame dalyvaus autorius, vyks Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Palangos vasaros skaitykloje. Kviečiame visus didelius ir mažus dalyvauti renginyje ir užduoti rūpimus klausimus autoriui.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų žiūrovai įleidžiami ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams būtina dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Atėjus į renginį bus privaloma užpildyti COVID-19 anketą. Atsiprašome už nepatogumus. 



Trumpai apie renginį

Data – rugpjūčio 19 d.

Laikas– 17 val.

Vieta– Palangos vasaros skaitykla (Vytauto g. 72, Palanga)

Trukmė – 1,5 val.

Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“


Nuotraukų galerija