Sausio 16 d. dokumentų rinkinio „Lietuvos vyriausybių 1918–1920 metų posėdžių protokolai“ sutiktuvės

2019 m. sausio 3 d.

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras kviečia į Alfonso Eidinto ir Raimundo Lopatos parengto dokumentų rinkinio „Lietuvos vyriausybių 1918–1920 metų posėdžių protokolai“ sutiktuves. Lauksime Jūsų sausio 16 d., trečiadienį, 17 val. bibliotekos Valstybingumo erdvėje.

Dokumentų rinkinyje „LIETUVOS VYRIAUSYBIŲ 1918–1920 METŲ POSĖDŽIŲ PROTOKOLAI“ publikuojami pirmųjų Lietuvos vyriausybių protokolai – tai Lietuvos valstybės realaus atstatymo ir kūrimo istorija. Knyga gali būti skaitoma ir kaip nuotykių romanas, nes atskleidžia, kaip nuo nulio realiai buvo kuriama Lietuvos valstybė, kaip vos pradėjusi veikti ir periminėti valdžią iš Vokietijos okupacinės administracijos ji buvo priversta pasitraukti nuo agresorių Rusijos bolševikų iš Vilniaus į Kauną ir iš karto laikinojoje sotinėje ėmėsi būtiniausių gynybos ir ekonominės plėtros darbų.

Rinkinys skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 100-čiui, tačiau tai ne tik proginė knyga, ji gali tapti parankine kiekvienam istorikui, teisininkui, lituanistui – mokslininkui, dėstytojui ir studentui, mokytojui ir gimnazistui ir visam gausiam, vis didėjančiam Lietuvos istorijos mylėtojų būriui. 
Dokumentų rinkinio leidybą parėmė UAB koncerno „MG BALTIC“ įsteigtas Vasario 16-osios fondas, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ir Pirmosios Vyriausybės narių klubas.