Palangos vasaros skaitykloje galėsite įsigyti Mokslo ir enciklopedijų leidybos centro leidinių

2023 m. birželio 6 d.

Kaip ir kasmet, prasidėjus vasarai, lankytojams į širdis vėl beldžiasi Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Palangos vasaros skaitykla, kuri duris atveria birželio 8 dieną.

Išskirtiniais architektūriniais sprendimais garsėjanti ir dažnai Palangos simboliu vadinama skaitykla pakeri ramybe ir stabtelėjusio laiko pojūčiu. Architekto Albino Čepio suprojektuoto pastato stogo reljefas atkartoja jūros bangas, o jį remiantis viduje augantis šimtametis ąžuolas sukuria ypatingą atmosferą. Birželio 8 d. prasidėsiantis jau 57-asis skaityklos sezonas tęsis iki rugpjūčio 25 dienos.

Palangos vasaros skaitykloje laukiami tiek ramybės pasiilgę poilsiautojai ir miestiečiai, tiek erdvės darbostogoms ieškantys darbštuoliai. Čia rasite naujausių knygų, svarbiausius periodinius leidinius, penkias kompiuterizuotas darbo vietas, belaidį internetą bei jaukią, atpalaiduojančią erdvę.

Aktyvesnės veiklos mėgėjų šiemet laukia įdomus ir turiningas sezonas, kupinas įvairiausių veiklų ir naujovių. Leidybos namai „Terra Publica“ antradieniais kvies stalo žaidimų entuziastus smagiai leisti vakarus ir išmėginti įvairiausius lietuvių kūrėjų parengtus žaidimus. Liepą ir rugpjūtį Nacionalinės bibliotekos edukatoriai surengs kūrybines dirbtuves šeimoms, jose galėsite nerti į įvairiausias užduotis ir semtis teigiamų emocijų.

Ieškantiesiems erdvės saviraiškai ir dvasiniam tobulėjimui pasiūlysime tradicines meno edukacijas ir ciklą „Tinkamas susitelkimas – kelias būti savimi“, edukacinius susitikimus „Muzika ir susikaupimas“. Birželio 29–30 d. kviečiame biblioterapijos gerbėjus – jūsų lauks kūrybinių dirbtuvių ciklas „Praktinė biblioterapija“. Susipažinkite su biblioterapija ir išmėginkite ją praktiškai.

Liepos 8 d. sezono naujiena – stalo žaidimų diena. Šeimas su vaikais ir jaunimą kviečiame nerti į nuostabų stalo žaidimų pasaulį ir išbandyti naujausius bei klasika tapusius žaidimus, susipažinti su lietuvių kūrėjų sukurtais žaidimais ir jų prototipais.

Šią vasarą planuojamas ne vienas knygos pristatymas, susitikimas, parodos. Skaitykloje galėsite įsigyti Nacionalinės bibliotekos ir Mokslo ir enciklopedijų leidybos centro leidinių. Sekite naujienas svetainėje www.lnb.lt ir „Facebook“ paskyroje.

Palangos vasaros skaitykla įsikūrusi Vytauto g. 72. Lankytojai tradiciškai laukiami antradieniais – šeštadieniais nuo 9 iki 21 val., o sekmadieniais nuo 10 iki 20 val. (pirmadienis – poilsio diena).


Nuotraukų galerija