Lapkričio 26 d. Tauragėje vyks mažoji knygų mugė

2021 m. lapkričio 24 d.

Kviečiame į mažąją knygų mugę Tauragėje

Lapkričio 26 d. Tauragėje vyks mažoji knygų mugė, kurioje dalyvaus šios leidyklos: Andrena, Charibdė, Kauko laiptai, Libra memelensis, Lieparas, Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras, Raidynėlis, Slinktys, Žara, taip pat Aklųjų biblioteka ir Prancūziškas knygynas.

Leidyklos įsikurs Kultūros rūmuose. Renginį keis renginys – lankytojai galės susipažinti su naujausiais leidiniais suaugusiesiems ir vaikams, savo naujausias knygas pristatys Lietuvos mažųjų ir vidutinių leidėjų asociacijos nariai. Susitikimai su knygų autoriais vyks Tauragės kultūros rūmuose ir B. Baltrušaitytės viešojoje bibliotekoje.

11.00 val. visus kviečiame į Knygų mugės atidarymą Kultūros rūmuose.

12.00 val. detektyvų autorius Vilius Mačiliūnas pristatys detektyvą vaikams „Kas pagrobė mokytoją?“ Dalyvaus leidyklos SLINKTYS vadovas Juozas Žitkauskas.

13.00 val. strateginio loginio stalo žaidimo TogyzKumalakai pristatymas ir edukacija – vaikams ir suaugusiesiems (Leidykla ŽARA).

 17.00 val. vaikų rašytoja Liuda Petkevičiūtė tars žodį tėveliams: apie ypatingus savo kūrybos tikslus ir siekius, pristatys savo kūrybą.

Nuo 14.00 val. B. Baltrušaitytės viešojoje bibliotekoje vyks popietė su poetais ir poezija.

14.00 val. Batakiuose gimusio poeto Egidijaus Gaidausko naujos poezijos knygos „Kranto linija“ ir Tomo Vyšniausko rinkinio „Invazinės rūšys“ pristatymas. Dalyvaus autoriai ir leidėjas, poetas Viktoras Rudžianskas, bardė Ilona Papečkytė. (Leidykla KAUKO LAIPTAI).

15.00 val. „Kryptys dviejų“ – poetų Viktoro Gulbino ir Viktoro Rudžiansko knygų pristatymas. (Leidykla KAUKO LAIPTAI).

16.00 val. Poezijos vakaras „Su antika į šiandieną“. Susitikimas su poetu Alvydu Valenta ir jo naujausia eilėraščių knyga „Prierašai neegzistuojančioms „Iliados” ir „Odisėjos” iliustracijoms“. Renginį ves leidyklos „Slinktys“ vadovas Juozas Žitkauskas. (Leidykla SLINKTYS)